Champignonpate

Champignonpate

Smulweb imageSmulweb

Champignonpate met ui, knoflook, champignons, noten, eieren, peterselie en kaas. Deze vegetarische paté is een verrukkelijk kerstvoorgerecht, maar ook heerlijk bij een borrel of lunch.

60 min bereiden

bijgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Geraspte kaas 30+ jong belegen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Champignonpate op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 195 graden.
  2. Snijd de ui, knoflook en champignons fijn. Hak de noten fijn.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook even in de koekenpan. Voeg de champignons toe en bak vijf minuten. Haal dan van het vuur.
  4. Strooi 2 eetlepels noten in de cakevorm. Meng de rest van de noten, de eieren, de peterselie en de kaas door de champignons. Breng met zout en peper op smaak.
  5. Doe het mengsel in de bakvorm, strijk het glad en bak 45 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Ei