Toscaanse tomatensoep met pesto

Toscaanse tomatensoep met pesto

Smulweb imageSmulweb

Deze Toscaanse tomatensoep met pesto is vol van smaak. Met o.a. sjalotjes, worteltjes en bouillon. Serveer de soep in warme borden, verdeel de ham over de soep en schep er een lepeltje zelfgemaakte pesto op. Het brood kan niet wachten om gedoopt te worden.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Rozemarijn, vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Toscaanse tomatensoep met pesto op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de tomatenpuree 2 minuten.
  2. Voeg de sjalotjes, worteltjes en knoflook toe en bak zachtjes 3 minuten. Schep de rozemarijn en tomaten erdoor en bak ze 3 minuten mee.
  3. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met deksel 15 minuten.
  4. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de balsamicoazijn erdoor. Pureer de soep.
  5. Serveer de soep in warme borden. Verdeel de ham over de soep en schep er een lepeltje pesto op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Sauzen Tomatensoep