Stoofperen

Stoofperen

Smulweb imageSmulweb

Stoofperen op z’n lekkerst: zacht, sappig, zoet geparfumeerd met vlammende specerijen. Onze tip: laat ze minstens 2 uur stoven voor een optimale smaak. Serveer als nagerecht met wat ijs of gewoon zo.

120 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofperen op tafel.

  1. Schil de peren, maar laat het steeltje aan de peren zitten en was ze schoon.
  2. Doe de peren in de pan en voeg alle overige ingrediënten toe aan de pan.
  3. Laat de peren op laag vuur minimaal 2 uur stoven. Hoe langer ze stoven, hoe zachter en krachtiger ze van smaak worden. Als de peren niet helemaal in het kookvocht liggen, kun je: - water toevoegen tot de peren helemaal onder staan
  4. - tijdens het stoven voorzichtig de peren omroeren, zo worden ze krachtiger van smaak.
  5. Als de peren minimaal 2 uur gestoofd hebben, zacht en mooi rood zijn geworden, kun je de peren van het vuur halen. Een deel van het kookvocht kun je inkoken totdat je een sausje van de gewenste dikte overhoudt.
  6. Serveer de peren met het ingekookte kookvocht bij wild of als nagerecht met wat ijs of gewoon zo.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Desserts Stoofpeertjes