Filet van bosduif met appel en calvados

Filet van bosduif met appel en calvados

Smulweb imageSmulweb

Een wild gerecht dat je doet watertanden! Smaakvolle filet van bosduif geserveerd met een heerlijke saus van appel en calvados. Geserveerd met knolselderpuree.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Duif
  • 250 ml Calvados

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Filet van bosduif met appel en calvados op tafel.

  1. Fruit de gesnipperde ui 5 minuten op een zacht vuur in een steelpan met een klontje boter. Voeg de wildfond toe, de tijm en 20 cl calvados toe. Laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
  2. Schil de appel, snijd deze in blokjes en doe ze bij de saus. Bind de saus en laat nog een aantal minuten sudderen.
  3. Bak de gehalveerde filets bruin in een kleine braadpan met de boter en 1 eetlepel olie. Overgiet, wanneer ze aan beide kanten bruin zijn, met 5 cl calvados, zet een deksel op de pan en laat ze op een zacht vuur staan tot de gewenste gaarheid is bereikt. Kruid met peper en zout en bestrooi met het vierkruidenpoeder.
  4. Mix ondertussen de saus en voeg de room toe.
  5. Neem de gebakken filets uit de pan, giet er de saus in, roer de aanbaksels los en breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees in de saus en verwarm alles nog 1 minuut.
  6. Dien goed warm op bestrooid met de peterselie. Serveer met knolselderpuree.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel