Biefstuk met bramensaus

Biefstuk met bramensaus

Smulweb imageSmulweb

Met deze biefstuk met bramensaus steel je de show. Serveer met gepureerde knolselderij- en aardappelpuree en maak af met een kruidige, zoete en lichtzure saus van rode wijn met bramenjam.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Knolselderij
  • 125 g Bramen

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Biefstuk met bramensaus op tafel.

  1. Kook de blokjes knolselderij en aardappel in 15 minuten gaar en giet ze af. Voeg de tijm en 25 gram boter toe en pureer met een stamper. Breng op smaak met zout en peper en houd de puree warm.
  2. Smelt 15 gram boter in een pan. Voeg de sjalot toe en fruit 3 minuten op laag vuur. Voeg de wildfond, de rode wijn, de bramenjam, de gemberwortel en het kaneelstokje toe en breng het geheel aan de kook. Kook de saus op matig vuur in tot 1/3. Zeef de saus, schenk hem terug in de pan en verwarm nog 1 minuut. Haal de saus van het vuur en roer er snel 35 gram boter door. Breng op smaak met zout en peper en roer de bramen door de saus. Houd de saus op een vlamverdeler warm.
  3. Bestrooi de biefstukjes met peper. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees 3-4 minuten. Wikkel de biefstukjes in aluminiumfolie.
  4. Verdeel de puree over 4 borden. Bestrooi de biefstukjes met zout en leg ze op de puree. Schenk er wat bramensaus naast en over alvorens te serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees