Goulash voor de koude donkere dagen

Goulash voor de koude donkere dagen

Smulweb imageSmulweb

Niets gaat boven een stevige pan Goulash op donkere winteravonden. Mals rundvlees, paprika, ui, knoflook, tomatenpuree, laurier en pruttel maar totdat het vlees van het bot valt. Perfect voor de skottelbraai, pan of oven.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Goulash voor de koude donkere dagen op tafel.

  1. Maak de uien schoon en snijd ze klein.
  2. Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes.
  3. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 cm en bestrooi dit met peper en zout naar smaak. Bestuif met een handje bloem.
  4. Zet de pan op hoog vuur met olie en/of boter. Bak het vlees (eventueel in twee porties) kort rondom aan en haal het weer uit de pan.
  5. Zet het vuur wat lager en bak in het bakvet de spekblokjes aan. Voeg daarna de uien, paprika en gepelde geperste knoflook toe en laat dit ongeveer 5 minuten garen.
  6. Voeg het blikje tomatenpuree toe en laat het heel even meebakken onder doorroeren. Voeg dan het vlees weer toe, verkruimel het bouillonblokje over het vlees en strooi de paprikapoeder erover naar smaak.
  7. Voeg als laatste de tomatenstukjes en laurierblaadjes toe en roer het geheel goed door. Voeg nu net zoveel water toe dat het geheel net onder staat.
  8. Laat in een afgedekte pan op de laagste pit in ca. 2,5 uur gaar stoven en tussentijds even controleren en doorroeren.
  9. Haal na twee uur de pan van het vuur. Bewaar een nachtje in de koelkast en verwarm de dag erop het laatste half uur op laag vuur, zodat het gerecht nog lekkerder en krachtiger wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje