Cappuccino pavlova van nigella lawson

Cappuccino pavlova van nigella lawson

Smulweb imageSmulweb

Cappuccino pavlova van Nigella Lawson. Krokante pavlova met zachte binnenkant bedekt met koffie suiker saus. Dit dessert is perfect om te serveren na het diner!

60 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 6 g Jumbo espresso oploskoffie

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Cappuccino pavlova van nigella lawson op tafel.

  1. Verhit de oven voor op 180°C. Leg over een bakplaat een vel bakpapier, neem een ronde vorm van ± 23 cm en trek (op de verkeerde kant) een cirkel rond de vorm. Keer het bakpapier om en leg het op de bakplaat.
  2. Meng in een kleine kom de suiker met de instant espressopoeder en zet opzij. Sla de eiwitten met het zout in een schone en vetvrije kom en sla het met de mixer tot zachte pieken.
  3. Terwijl je blijft mixen, voeg je iedere keer 1 el van het koffie/suikermengsel toe. Als je een stevig en ecru -kleurig schuim hebt, vouw je de maïzena en de azijn erdoor met een vetvrije metalen lepel.
  4. Met de lepel doe je `klodders` schuim op het bakpapier en blijf binnen de cirkel. Neem een lepeltje en doe wat van het schuim onder de vier hoeken op de bakplaat, zodat het bakpapier niet verschuift. Maak het glad met een spatula, het moet vrij vlak zijn aan de bovenkant.
  5. Zet in de oven en breng onmiddellijk de temperatuur terug tot 150°C en bak voor 1 uur. Zet de oven na 1 uur uit maar laat de pavlova in de oven staan (de deur kan op een kier gezet worden).
  6. Als de bodem eenmaal koel is, haal je hem uit de oven, keer om en trek voorzichtig het bakpapier eraf.
  7. Sla de slagroom totdat het nog net niet helemaal stijf is en spatel het zachtjes over het schuim.
  8. Neem een theelepel en duw je de cacaopoeder door een fijne zeef om de bovenkant te versieren in een soort cappuccino stijl.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden