Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Javaanse hutspot op tafel.
- Schil de wortels en aardappelen en snijd de ui in blokjes. Kook de aardappelen en maak er aardappelpuree van.
- Tegelijkertijd de winterwortels in reepjes snijden van 1/2 cm dik en ca. 10-15 cm lang (hoe langer de reepjes, hoe mooier en verrassender je ze kan serveren).
- Verhit de olie in een ruime wok en roerbak hierin het vlees snel rondom bruin.
- Voeg de ui toe en fruit ze 1 minuut mee. Voeg de wortel toe en fruit die ook 1 minuut mee.
- Voeg naar smaak ketjap toe en roerbak de groenten in ca. 7 minuten gaar. Schenk er, als de pan te droog wordt, een scheutje water bij.
- Breng het gerecht op smaak met sambal en eventueel nog wat ketjap. Bestrooi het gerecht met de seroendeng en eetsmakelijk.