Sheperds pie met paprika en courgette heerlijk

Sheperds pie met paprika en courgette heerlijk

Smulweb imageSmulweb

Een vullende Shepard's Pie met rundergehakt, paprika en courgette bedekt met smeuïge aardappelpuree en geraspte kaas. Bak af in de oven en smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Sheperds pie met paprika en courgette heerlijk op tafel.

  1. Doe olijfolie in een koekenpan en verwarm het.
  2. Fruit de ui, rode paprika en knoflook kort totdat het glazig is. Voeg dan de rundergehakt en courgette toe. Roerbak voor ongeveer 4 minuten totdat het gehakt zijn rode kleur heeft verloren.
  3. Breng dit mengsel verder op smaak met tijm, zout en peper en voeg als laatste de basilicum toe.
  4. Maak de aardappelpuree. Kook de aardappelen en stamp ze fijn. Maak ze romig met koksroom of olijfolie en breng ze op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Bewaar.
  5. Neem een ovenschaal en bestrijk de bodem met een beetje olijfolie. Breng er dan een laagje aardappelpuree op aan en voeg een laagje mengsel uit de koekenpan toe. Voeg flink wat belegen geraspte kaas toe en herhaal dit tot alles op is. Eindig met een laagje aardappelpuree.
  6. Bestrijk dit met het ei-mengsel en 2 el Parmezaanse kaas.
  7. Zet het gerecht in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius en bak het in 15 minuten af totdat het mooi warm en goudbruin is.
  8. Snij het gerecht in punten en leg die op een bord. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Groente Taart Paprika Courgette