Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Spitskool met groente- gehaktvulling op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C en beboter een ovenschaal.
- Maak de kolen schoon, was en halveer ze en blancheer ± 7 minuten in kokend zout water. Haal uit de pan, spoel koud af en laat uitlekken. Haal de binnenste bladeren eruit en snij in fijne reepjes, zet de uitgeholde kolen apart.
- Pel de uien en knoflook en snij in fijne blokjes. Schil de wortels en rasp ze grof. Verhit de boter in een pan en bak alle groenten 3-4 minuten onder voortdurend keren aan.
- Doe het gehakt in een grote kom en meng ei, paneermeel, groenten en peterselie erdoor. Voeg zout, peper en karwijzaad toe en vul de halve spitskolen ermee.
- Leg de gevulde kolen in de ovenschaal en bak 30-35 minuten.
- Haal uit de oven en serveer direct.