Spitskool met groente- gehaktvulling

Spitskool met groente- gehaktvulling

Smulweb imageSmulweb

Spitskool met groenten gehaktvulling, boordevol smaken en tegelijkertijd simpel te bereiden. Gevulde kolen met wortels, uien, gehakt, ei en peterselie, afgemaakt met een hint van karwijzaad. Zo uit de oven op je bord en genieten maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spitskool met groente- gehaktvulling op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C en beboter een ovenschaal.
  2. Maak de kolen schoon, was en halveer ze en blancheer ± 7 minuten in kokend zout water. Haal uit de pan, spoel koud af en laat uitlekken. Haal de binnenste bladeren eruit en snij in fijne reepjes, zet de uitgeholde kolen apart.
  3. Pel de uien en knoflook en snij in fijne blokjes. Schil de wortels en rasp ze grof. Verhit de boter in een pan en bak alle groenten 3-4 minuten onder voortdurend keren aan.
  4. Doe het gehakt in een grote kom en meng ei, paneermeel, groenten en peterselie erdoor. Voeg zout, peper en karwijzaad toe en vul de halve spitskolen ermee.
  5. Leg de gevulde kolen in de ovenschaal en bak 30-35 minuten.
  6. Haal uit de oven en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Spitskool