Fazant wellington geserveerd met porcini

Fazant wellington geserveerd met porcini

Smulweb imageSmulweb

Een gerecht om indruk mee te maken: fazant wellington met porcini. Gebraden fazantenfilet ingesmeerd met grove mosterd, gelegd op plakjes bladerdeeg met duxelle eroverheen. Sesamzaadjes en grof zeezout erop en afgebakken in de oven op 180 graden voor 15 minuten. Perfectie in een hartige taart.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Fazantfilet

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Fazant wellington geserveerd met porcini op tafel.

  1. Bak de fazantenfilet kort en hard. Laat het vlees daarna rusten op een snijplank.
  2. Bak de champignons aan en hak ze vervolgens fijn. Leg het mengsel in een kommetje weg.
  3. Leg 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar en plak ze aan elkaar met een klein beetje water. Smeer de fazant in met grove mosterd en rol het vlees in de parmaham zodat alles ingepakt is. Smeer vervolgens duxelle over de fazantrol. Leg dit alles op de plakjes bladerdeeg en smeer de randen goed in met eigeel. Maak vervolgens een bovenkant van de overige 2 plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat je de randen goed aandrukt met een vork. Smeer de gehele bovenkant in met eigeel. Bestrooi het geheel met sesamzaad en grof zeezout.
  4. Bak de bereiding af in de oven op 180 graden gedurende 15 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Bakken Bladerdeeg