Gevulde groente-roomkaas-aardappels

Gevulde groente-roomkaas-aardappels

Smulweb imageSmulweb

Maak van aardappels, groenten en kruidenroomkaas deze verrukkelijke gevulde groente-roomkaas-aardappels uit de oven. Serveer het geheel met een lekkere frisse dipsaus van bosuien, kruidenroomkaas en melk. Dit gerecht is gegarandeerd een succes op de eettafel.

45 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevulde groente-roomkaas-aardappels op tafel.

  1. Kook de aardappels ca. 30 minuten in water. Giet de aardappels af en spoel ze af met koud water. Snijd een kapje van de aardappels af en hol ze uit met een theelepel. Schil de kapjes. Prak de kapjes en de uitgelepelde aardappelmassa fijn met een vork.
  2. Voeg 125 g kruidenroomkaas en melk toe aan het aardappelmengsel en roer het geheel tot een glad papje.
  3. Schil de wortels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de paprika`s in kleine blokjes. Giet de maïs af. Smelt boter in een pan en fruit de gesneden groenten en de erwten ca. 5 minuten aan.
  4. Roer de groenten en 50 g Parmezaanse kaas losjes door het aardappelmengsel. Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Vul de uitgeholde aardappels voorzichtig met de massa en zet ze in een ovenschaal. Strooi de overgebleven Parmezaanse kaas erover.
  5. Bak de aardappels voor ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven (elektrische oven: 200 °C / heteluchtoven: 175 °C).
  6. Snijd de bosuitjes in smalle repen. Roer de overgebleven kruidenroomkaas met 5 eetlepels melk tot een glad papje. Roer de helft van de bosuitjes door de dipsaus.
  7. Strooi de rest van de bosuitjes over de aardappels voor het serveren. Serveer de aardappels met de dipsaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Kruiden Bakken Sauzen