- 20 Gedroogde abrikozen
- 1 el vindaloo-pasta
- 75 ml Tomatensap
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Abrikozen-sjalottentaart met kip en vindaloo op tafel.
- Was de abrikozen en laat ze wellen in water.
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Snipper de sjalotjes.
- Snijd de kipfilet klein en bak gaar.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt boter, roer hier de vindaloopasta doorheen en smoor de sjalotjes in het mengsel.
- Haal de sjalotjes uit de pan. Roer suiker door het bakvet en laat zachtjes smelten.
- Voeg tomatensap toe en laat inkoken.
- Vet een taartvorm in met boter en bekleed met het deeg.
- Verdeel de kipstukjes over het deeg.
- Verdeel de abrikozen over de kipstukjes.
- Voeg de sjalotjes toe en giet de tomatensaus eroverheen. Maak het niet te nat.
- Bak 25 minuten in de oven op 200 graden.