Abrikozen-sjalottentaart met kip en vindaloo

Abrikozen-sjalottentaart met kip en vindaloo

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke abrikozen-sjalottentaart met gekruide kip en vindaloo. Belegd op een knapperig bladerdeeg bedekt met tomatensaus, suiker en zacht gekarameliseerde sjalotten. Perfect om in de oven te bakken!

45 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 Gedroogde abrikozen
  • 1 el vindaloo-pasta
  • 75 ml Tomatensap

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Abrikozen-sjalottentaart met kip en vindaloo op tafel.

  1. Was de abrikozen en laat ze wellen in water.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  3. Snipper de sjalotjes.
  4. Snijd de kipfilet klein en bak gaar.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Smelt boter, roer hier de vindaloopasta doorheen en smoor de sjalotjes in het mengsel.
  7. Haal de sjalotjes uit de pan. Roer suiker door het bakvet en laat zachtjes smelten.
  8. Voeg tomatensap toe en laat inkoken.
  9. Vet een taartvorm in met boter en bekleed met het deeg.
  10. Verdeel de kipstukjes over het deeg.
  11. Verdeel de abrikozen over de kipstukjes.
  12. Voeg de sjalotjes toe en giet de tomatensaus eroverheen. Maak het niet te nat.
  13. Bak 25 minuten in de oven op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte