Rilette van zeebaars en wasabi mayonaise

Rilette van zeebaars en wasabi mayonaise

Smulweb imageSmulweb

Rilette van zeebaars met wasabi mayonaise, frisse red chard en een vleugje limoen. Pluk het zachte zeebaarsvlees van de graat en meng met creme fraiche, yoghurt, limoenzestes en bieslook. Leg in een steker, afgedekt met een bol luchtige red chard. Maak af met wasabimayonaise.

15 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Bieslook
  • 1 tl Wasabipoeder

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Rilette van zeebaars en wasabi mayonaise op tafel.

  1. Fileer de zeebaarsfiletjes en laat de graat er tijdens het stomen in zitten. Leg de filetjes op een bakplaatje en breng op smaak met peper en zout. Snijd de zestes van 1 limoen en strooi deze over de filetjes. Besprenkel de zeebaars met het sap van de limoen. Verwarm de oven voor op 120 graden en stoom de vis in 30-35 minuten gaar. Laat de vis afkoelen.
  2. Snijd de zestes van de andere limoen en snijd de bieslook fijn. Pluk het visvlees van de afgekoelde zeebaars en doe dit in een kom. Voeg de creme fraiche, yoghurt, zestes en bieslook toe. Meng dit tot een glad geheel en breng op smaak met peper, zout en eventueel limoensap. Proef goed.
  3. Maak de wasabi mayonaise door de mayonaise en wasabi te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Pak een steker en 2 vierkante borden. Zet de stekers in het midden en vul deze met de rilette. Druk dit strak aan. Maak de Red chard sla aan met olie, peper en zout en draai dit tot een luchtige bol. Leg de bol Red chard boven op de rilette. Maak het bord af met streepjes of puntjes wasabi mayonaise.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen