Oma striks erwtensoep

Oma striks erwtensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze erwtensoep van oma strik is de lekkerste die je ooit zult proeven. Uitstekend voor een winterse dag. Suikerbrood en spek maken het helemaal af!

120 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Oma striks erwtensoep op tafel.

  1. Snij de prei in ringen en schil de knolselderij. Snij beide in blokjes. Schil ook de aardappels en snij ze in blokjes.
  2. Breng 2,5 liter water aan de kook. Voeg de spliterwten toe.
  3. Voeg de hamlappen, bouillonblokken en laurierblaadjes toe zodra het water kookt. Schep af en toe het schuim eraf met een schuimspaan.
  4. Laat het geheel 2 uur sudderen en roer af en toe.
  5. Haal het vlees uit de pan. Voeg de prei, knolselderij en aardappels toe en laat het geheel nog een half uurtje sudderen. Roer af en toe.
  6. Haal de soep door een passe vite heen en snij de hamlappen klein en de rookworst in schijfjes.
  7. Laat de soep nog een minuut of 10 sudderen en voeg de hamlappen en rookworst toe.
  8. Serveer de soep en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep