- 4000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Johans heldere groentesoep op tafel.
- Zet een pan met 5 liter water op het vuur en laat deze warm worden. Zet alvast een andere pan klaar waar ook 5 liter in past klaar en een theedoek.
- Voeg wanneer het water begint te koken alle bovenstaande ingrediënten toe, behalve de soepgroente, paprika, champignons, 5 stengels bleekselderij en de krulvermicelli fijn. Laat dit alles zo`n 2 uur op laag vuur trekken. Afschuimen is niet nodig.
- Haal na 2 uur de getrokken groente, de schenkel en het soepvlees uit de pan. Bewaar het soepvlees want deze hebben we later weer nodig.
- Maak een theedoek nat en wring deze lichtjes uit. Hang deze in de pan waar 5 liter soep in past. Giet voorzichtig de soep in de pan met de theedoek
- deze fungeert als zeef.
- Wanneer de soep uitgelekt is, giet deze terug in de pan die we als eerst gebruikt hadden en zet de bouillon terug op laag vuur.
- Snijd de paprika in kleine blokjes, de champignons in plakjes, en de 5 stengels bleekselderij in kleine schijfjes. Voeg deze daarna samen met de 600g soepgroenten, de krulvermicelli en het soepvlees aan de bouillon toe. Laat dit alles zo`n 5-8 minuten meekoken.
- Klaar is Johan's heldere groentesoep. Smakelijk.