Johans heldere groentesoep

Johans heldere groentesoep

Smulweb imageSmulweb

Van Johan's heldere groentesoep kan iedereen genieten. Laat de bouillon lekker lang trekken met een schenkel. Voeg wat vermicelli, paprika, champignons, bleekselderij en soepgroente toe en daar heb je het al, smaakvolle soep!

120 min bereiden

soep

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Johans heldere groentesoep op tafel.

  1. Zet een pan met 5 liter water op het vuur en laat deze warm worden. Zet alvast een andere pan klaar waar ook 5 liter in past klaar en een theedoek.
  2. Voeg wanneer het water begint te koken alle bovenstaande ingrediënten toe, behalve de soepgroente, paprika, champignons, 5 stengels bleekselderij en de krulvermicelli fijn. Laat dit alles zo`n 2 uur op laag vuur trekken. Afschuimen is niet nodig.
  3. Haal na 2 uur de getrokken groente, de schenkel en het soepvlees uit de pan. Bewaar het soepvlees want deze hebben we later weer nodig.
  4. Maak een theedoek nat en wring deze lichtjes uit. Hang deze in de pan waar 5 liter soep in past. Giet voorzichtig de soep in de pan met de theedoek
  5. deze fungeert als zeef.
  6. Wanneer de soep uitgelekt is, giet deze terug in de pan die we als eerst gebruikt hadden en zet de bouillon terug op laag vuur.
  7. Snijd de paprika in kleine blokjes, de champignons in plakjes, en de 5 stengels bleekselderij in kleine schijfjes. Voeg deze daarna samen met de 600g soepgroenten, de krulvermicelli en het soepvlees aan de bouillon toe. Laat dit alles zo`n 5-8 minuten meekoken.
  8. Klaar is Johan's heldere groentesoep. Smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep