Garnalensalade met citroenmayonaise

Garnalensalade met citroenmayonaise

Smulweb imageSmulweb

Deze smaakvolle garnalensalade met citroenmayonaise zorgt voor een fris bijgerecht tijdens de lunch of het diner. De salade is makkelijk te bereiden en bevat o.a. komkommer, dille en bieslook. Serveer het gerecht met geroosterd brood voor een lekker krokant element.

10 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 7.5 g Jumbo Dille Vers 15g
  • 20 g Jumbo Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Garnalensalade met citroenmayonaise op tafel.

  1. Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers het sap eruit.
  2. Meng in een kommetje de garnalen met dille en bieslook. Breng het mengsel op smaak met citroensap en peper.
  3. Halveer de komkommer in de lengte en schep met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  4. Meng in een ander kommetje de mayonaise met de yoghurt en de helft van de citroenrasp. Bewaar het garnalenmengsel, de komkommer en de citroenmayonaise tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  5. Rooster de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster en snijd ze schuin doormidden.
  6. Verdeel de slabladeren over vier borden. Meng de komkommer door de garnalen en schep het mengsel in de slabladeren.
  7. Schep de citroenmayonaise naast de garnalen in het slablad en strooi de overgebleven citroenrasp over de mayonaise.
  8. Serveer de salade met de toast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Garnalensalade