Recept uit het oosten balkenbrij met drie keer

Recept uit het oosten balkenbrij met drie keer

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een smakelijke Oost-Nederlandse klassieker: Balkenbrij met appel en kaneel. Serveer met gepaneerde appelchips voor een extra zoete bite.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g balkenbrij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Recept uit het oosten balkenbrij met drie keer op tafel.

  1. Snij 8 plakken van de balkenbrij.
  2. Schil de appel voorzichtig en bewaar de schil. Verwijder de klokhuizen en snij in heel dunne plakjes.
  3. Stoof de appelplakjes met de basterdsuiker en de kaneel in wat boter tot beetgaar.
  4. Frituur de appelschil op 150°C en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  5. Bak de plakken balkenbrij in een koekenpan met boter snel aan om een knapperig korstje te krijgen. Gaar daarna een minuut of 2 na aan beide zijden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees