Ras el hanout kip met couscous

Ras el hanout kip met couscous

Smulweb imageSmulweb

Een oosters gerecht met een twist! Kip met ras el hanout kruiden en honing gebakken in de grillpan en geserveerd met couscous, verse kruiden en tomaten. Tot slot een frisse twist van citroen, dat wordt smullen!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ras el hanout kip met couscous op tafel.

  1. Breng 500 ml water aan de kook en voeg een bouillonblokje toe. Schenk 350 ml bouillon af voor later. Doe de afgemeten couscous in een mengschaal.
  2. Snijd de kip dwars maar niet helemaal door. Sla de kip plat met een vleeshamer tussen bakpapier. Marineer de kip met ras el hanout kruiden en honing. Verwarm de grillpan goed warm en bak de kip aan beide kanten (2-5 minuten) tot bijna gaar.
  3. Snijd 1 citroen in plakjes en leg op de grillpan. Laat beide kanten ongeveer 1 minuut carameliseren.
  4. Voeg de 350 ml bouillon toe aan de grillpan en kook de kip ongeveer 1 minuut. Voeg deze bouillon toe aan de couscous en laat 5 minuten staan.
  5. Snijd ondertussen de verse kruiden en tomaten in kleine stukjes. Roer dit door de couscous.
  6. Serveer de couscous, citroen en kip samen op een bord. Knijp de citroen uit over de kip en couscous.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden