Stoofperen taartje

Stoofperen taartje

Smulweb imageSmulweb

Een taartje van stoofperen gecombineerd met rode wijn, sinasappels en laurierblad. De bodem is gemaakt van koekjes en boter. Met slagroom en perenpuree, opgemaakt met partjes stoofpeer. Heerlijk als afsluiter!

60 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Stoofperen taartje op tafel.

  1. Breng 3,5 dl rode wijn met 1 dl water, zestes van sinaasappel, sap van sinaasappel, 2 laurier blad en 100 gr suiker aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten stoven tot bijna gaar. Zet het vuur uit en laat afkoelen in het vocht.
  2. Blender koekjes tot poeder en voeg 75 gr gesmolten boter toe. Vul de bodem van een met plastic beklede vorm met het koekmengsel en druk goed aan. Bewaar in de koelkast.
  3. Klop 300 dl slagroom lobbig met 100 gr suiker.
  4. Week 6 blaadjes gelatine in KOUD water.
  5. Maak 6 peren schoon en snijd in partjes. Zet op met 1,5 dl van het pocheervocht en kook door tot bijna gaar. Pureer en wrijf door een bolzeef.
  6. Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan de warme peren coulis en laat voorzichtig afkoelen in koud water. Als het begint te geleren, spatel dan de lobbige slagroom erdoorheen.
  7. Stort het mengsel in de cakevorm, tot minimaal 1 cm onder de rand. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
  8. Maak 2 overgebleven peren schoon en snijd in partjes. Bekleed de bovenkant van de cakevorm met de partjes.
  9. Week 2 blaadjes gelatine in koud water.
  10. Kook het overgebleven vocht tot 2/3 in en voeg de gelatine toe. Laat afkoelen tot het begint te geleren.
  11. Als de taart goed is opgesteven, giet dan de gelatine over de peren. Laat ten minste 2 uur opstijven in de koeling en til vervolgens voorzichtig uit de vorm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Zuivel Fruit Koekjes Peren Taart