Knapperige gebakken kabeljauw met pittige pepersaus

Knapperige gebakken kabeljauw met pittige pepersaus

Smulweb imageSmulweb

Krokante kabeljauwfilet met pittige pepersaus. Serveer de gebakken vis met de zelfgemaakte saus van lente-ui, chilisaus, paprika en zwarte peper. De garnering van de saus zorgt voor een goed pittige smaak.

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Knapperige gebakken kabeljauw met pittige pepersaus op tafel.

  1. Was de kabeljauw en snij de filets in gelijke stukken. Dep ze droog met keukenpapier, want het mag niet nat zijn.
  2. Doe de bloem in een diep bord
  3. doe de eieren vermengd met de melk en ¼ t zout in een ander bord. Doe de paneermeel, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en ½ t zout in een bakje met deksel en schudt het zodat het goed mengt. Leg dit op een derde bord.
  4. Doe een laagje olie in een pan (of diepe wok) en laat het goed heet worden. Haal de vis in delen door de bloem, het eimengsel en de paneer en frituur in delen knapperig bruin. Frituur niet teveel tegelijk, want de olie moet heet blijven. Laat uitlekken op keukenpapier en houd het warm.
  5. Neem een andere pan, doe de boter erin, 1 el olie en de bloem. Verwarm alles goed en blijf 2 minuten roeren tot er een mooi mengsel ontstaat.
  6. Voeg nu beetje bij beetje de kippenbouillon toe, blijf roeren totdat het een mooie gladde saus wordt. Voeg al roerend de lente-ui, de chilisaus, paprika, zwarte peper toe, eventueel nog wat zout. Proef of het pittig genoeg is en maak anders naar eigen smaak iets pittiger.
  7. Verdeel de warme vis over de borden en doe de saus erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen