Rundvleestajine met gefrituurde bloemkoolroosjes

Rundvleestajine met gefrituurde bloemkoolroosjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke rundvleestajine met krokante bloemkoolroosjes. Gekruid met kaneel en paprika voor een unieke smaakbeleving. Perfect voor een gezellig diner!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rundvleestajine met gefrituurde bloemkoolroosjes op tafel.

  1. Verhit de olie in een tajine of kookpan en braad daar het rundvlees in aan, samen met de gehakte ui. Voeg zwarte peper en zout naar smaak toe.
  2. Vermeng een glas water met kaneelpoeder en paprikapoeder en giet over het vlees heen. Voeg de geweekte en uitgelekte kikkererwten toe of voeg, als het vlees bijna gaar is, de kikkererwten uit blik toe. Roer alles goed door elkaar, breng aan de kook, zet het deksel op de tajine of kookpan en laat zachtjes koken totdat alles gaar is.
  3. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook of stoom ze gaar (ze moeten nog een beetje stevig aanvoelen). Laat goed uitlekken.
  4. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan of frituurpan.
  5. Klop de eieren los met de melk en een beetje zout. Haal de bloemkoolroosjes door het eiermengsel en frituur ze in de hete olie goudbruin.
  6. Laat de gefrituurde bloemkoolroosjes goed uitlekken.
eet smakelijk