- 125 ml Sinaasappelsap
- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Zalm met geurige kruiden op tafel.
- Bereid de marinade. Pel de buitenste laag van de citroengras en snijd het witte bolletje fijn. Meng de citroengras met de sojasaus, het sinaasappelsap, de helft van de dille en de helft van de basilicum, de gember en knoflook door elkaar. Voeg daarna naar smaak zout en peper toe.
- Snijd de zalmfilet in repen van 2 ½ breed en 7 ½ cm lang. Leg deze in een schaal (geen metalen) en schenk de marinade erover, draai de zalm om opdat alle kanten met de marinade bedekt zijn. Bedek de schaal en zet 2 uur in de koelkast.
- Haal de zalm uit de marinade (bewaar deze) en dep droog. Verhit een grote koekenpan met dikke bodem op een middelhoog vuur, doe de zalm in de pan en bak deze in 2 à 3 minuten aan beide kanten.
- Giet de marinade in de pan, breng aan de kook. Laat 2 minuten sudderen. Doe een voor een de blokjes boter erbij. Schep de saus over de zalm en strooi de overgebleven dille en basilicum erover.
- Leg de zalm op de borden en serveer met witte rijst.