Flan (creme caramel)

Flan (creme caramel)

Smulweb imageSmulweb

Deze flan is een lekker nagerecht om van te smullen. Romig en fluweelzacht van smaak. Voor de karamel laag wordt suiker gesmolten en dit wordt vermengd met het eimengsel. De flan wordt vervolgens gebakken in de oven en daarna voorzichtig omgedraaid.

10 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Flan (creme caramel) op tafel.

  1. Breng in een pan de melk met het vanillestokje aan de kook.
  2. Breng een grote pan water aan de kook (zie verderop voor de hoeveelheid water).
  3. Schenk 100 ml water in een naar boven toe wijder wordend (conisch) ovenvast pannetje, voeg de suiker toe en smelt deze al roerende met een houten lepel, tot deze een goudbruine karamel wordt. "Wals" het pannetje zodat de (gloeiend hete!!!) caramel de wand en bodem van het pannetje met een dun laagje bedekt. Giet de overtollige caramel in de hete melk, en laat het caramel pannetje van het vuur.
  4. Klop in een kom de 6 eieren los en schuimig. Giet voorzichtig al roerend de caramel-melk erbij.
  5. Giet het ei-melk-mengsel in het caramel-pannetje en zet het in een diepe ovenschaal en zet de schaaltjes in het water. Giet er kokend water bij totdat het pannetje voor ongeveer driekwart onder staat.
  6. Bak de pudding ongeveer 35 minuten in de oven op 175 ºC.
  7. Stort de pudding voorzichtig op een groot bord, met opstaande rand. (Zet het bord op het pannetje en draai het geheel om, zodat de pudding met de saus uit het pannetje netjes op het bord terecht komt).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts