- 4000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Franse uiensoep op tafel.
- Smelt de boter (NIET BRUIN).
- Strooi de bloem erbij en maak een roux.
- Kook het water en snijd de uien in dunne halve schijven. Als de roux lichtbruin is geworden, schenk dan het kokende water er scheutsgewijs in. Roer met een garde om klontering te voorkomen.
- Voeg de fijngesneden spekblokjes toe.
- Voeg zoveel bouillonblokjes (liefst rund) toe als nodig is.
- Voeg de peper toe en doe de uien erbij. Voeg voor een intensere smaak meer uien en ook 3 geperste knoflookteentjes toe.
- Laat de soep onder regelmatig roeren zachtjes koken. Controleer de smaak. Hij moet iets peperig en voldoende zout zijn.
- Gebruik bij het proeven steeds een schone lepel, anders slaat de binding eruit.
- Laat het geheel ongeveer 30 minuten koken.
- Voeg op het laatst een eetlepel suiker toe en draai de warmtebron uit. Roer het dooreen tot het niet meer kookt en voeg de kookroom toe.