Labneh

Labneh

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf labneh, het zachte Midden-Oosterse kaasje van yoghurt. Snel en gemakkelijk te bereiden en heerlijk op brood met olijfolie en munt.

15 min bereiden

bijgerecht

7 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Labneh op tafel.

  1. Schep de yoghurt met een lepel op het midden van de doek. Breng de uiteinden van de doek bij elkaar en maak vervolgens een knoop of zet ze vast met elastiek tot waar de yoghurt komt.
  2. Bevochtig de doek een beetje, zodat het vocht er gemakkelijk uit kan lekken, en hang het zakje ergens aan op met een bakje eronder. Dit hoeft niet hoog te zijn, zolang de yoghurt maar gewicht geeft om te kunnen uitlekken. Je kunt de zak ook in de gootsteen laten uitlekken, of boven een schaal. Laat vervolgens een nachtje staan.
  3. Maak de doek los en schep de labneh in een schaal. Kijk even of het mengsel niet te droog is geworden. Het moet een creamy textuur hebben. Anders gebruik je een klein beetje van het vocht. Voeg een snufje zout aan het mengsel toe.
  4. Strijk de labneh glad in het schaaltje waarin je hem wilt opdienen met een lepel, waarbij je een gat in het midden maakt. Hierin giet je de olijfolie. Vervolgens garneer je met een paar blaadjes munt in het midden.
  5. Snij de Arabische broden in vier parten en deel ze uit aan je gasten. Je dipt het best door een stukje brood in een soort conehoedje te vouwen en de inhoud te vullen. Om een labnehrolletje te maken, beleg je een vel Arabisch brood en rol je die op. Het brood heeft twee lagen, gebruik slechts één laag.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Sauzen Kruiden