Gratin met oesterzwammen en kipfilet met een verrukkelijk ge

Gratin met oesterzwammen en kipfilet met een verrukkelijk ge

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze smaakvolle gratin! Reepjes kipfilet en smaakvolle oesterzwammen worden gebakken in de pan, daarna in de oven met een gelaagde kaasmengsel eroverheen. Serveer dit gerecht met rijst, pasta, verse aardappelpuree of wat je zelf maar lekker vindt!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gratin met oesterzwammen en kipfilet met een verrukkelijk ge op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Dep de kipfilets droog en snijd ze schuin in dunne plakjes. Strooi er wat zout en peper over. Wrijf de oesterzwammen met een keukenpapiertje schoon of spoel ze kort af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Verwijder de harde stelen.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en braad de reepjes kipfilet in circa 3 minuten rondom aan. Neem ze uit de pan.
  3. Doe nog 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak de oesterzwammen circa 6 minuten. Schep ze in die tijd een keer om. Druk de paddenstoelen met een lepel plat.
  4. Sla de gewassen basilicum droog in de slacentrifuge en trek de blaadjes van de stelen. Pureer de gepelde knoflook met de basilicum en de resterende olijfolie (in een blender of met een staafmixer). Roer er de kaas door.
  5. Bestrijk een ovenschaal met wat boter of olie en verdeel de kipfilet en de oesterzwammen dakpansgewijs over de schaal. Strooi er wat zout en peper over. Verdeel er het gekruide kaasmengsel over. Zet de schaal circa 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  6. Serveer met rijst, pasta, verse aardappelpuree of wat je zelf maar lekker vindt!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Gevogelte Paddenstoelen