- 250 g Paddenstoelenmix
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Risotto met donker bier gemengde paddenstoelen en spek op tafel.
- Snipper de ui. Veeg de paddenstoelen schoon en snij in plakjes. Maak van het vleesbouillontablet 600 ml bouillon.
- Verwarm 2 eetlepels olie in een wijde pan met die bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op lage stand. Voeg de spekreepjes toe en bak ze langzaam uit. Voeg de paddestoelen toe en roerbak op hoge stand nog 1 minuut.
- Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met het bier en laat dit even op hoge stand koken tot het schuim verdwenen is.
- Giet de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen en de rijst gaar.
- Frituur ondertussen in een koekenpan de salieblaadjes kort in de rest van de olijfolie zonder dat ze verkleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.
- Zet de warmtebron uit onder de risotto en roer de boter er goed door. Serveer de risotto direct met de salie erop en zet de pepermolen en parmezaanse kaas op tafel.