Tartaartjes met een saus van rode ui en appelstroop

Tartaartjes met een saus van rode ui en appelstroop

Smulweb imageSmulweb

Tartaartjes met een saus van rode ui en appelstroop zijn heerlijk en makkelijk te maken. De rode ui wordt kort geroerbakt, vervolgens wordt de tartaarsaus op smaak gebracht met rund- of gevogeltefond, bier en appelstroop. Bak de tartaartjes aan weerszijden op hoog vuur en serveer de saus apart. Bon Appétit!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tartaartjes met een saus van rode ui en appelstroop op tafel.

  1. Schil de rode uien en snijd ze in gelijkmatige blokjes of stukjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en roerbak de rode ui kort.
  2. Voeg rund- of gevogeltefond toe en zet de hittebron op de laagste stand. Laat het geheel gedurende 20 minuten pruttelen.
  3. Voeg bier en appelstroop toe en verwarm nog 3 minuten goed.
  4. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de tartaartjes met weinig zout en laat ze kort rusten.
  5. Verhit een mengsel van 2 eetlepels boter en 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tartaartjes om en om tot ze aan de binnenkant nog licht rosé zijn.
  6. Verdeel tartaartjes en saus over voorverwarmde borden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Rode ui