Eendenfilet met champignons en hoisinsaus

Eendenfilet met champignons en hoisinsaus

Smulweb imageSmulweb

Een culinair hoogstandje: Eendenfilet met champignons en hoisinsaus. Een heerlijk oosters gerecht met gemengde champignons, hoisinsaus, La Trappe Dubbel, sjalotjes, gevogeltefond en knoflook. Serveer met tagliatelle, mihoen en peultjes of broccoliroosjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Eendenfilet met champignons en hoisinsaus op tafel.

  1. Schil sjalotjes en snijd ze in stukjes. Snijd de ontvelde eendenfilet in plakjes en bestrooi met een beetje zout. Laat kort rusten.
  2. Maak de gemengde champignons schoon met keukenpapier of een borsteltje en snijd in stukjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan. Roerbak de stukjes sjalot en gemengde champignons. Voeg hoisinsaus toe. Deze saus is verkrijgbaar in Chinese voedingszaken en grote supermarkten. Zet de hittebron op de laagste stand en voeg gevogeltefond en knoflook toe. Laat 5 minuten sudderen.
  3. Verhoog de hittebron iets, voeg La Trappe Dubbel toe, roer goed en verwarm nog 2 minuten. Houd de saus warm.
  4. Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de plakjes eendenfilet kort. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de eendenfilet over voorverwarmde borden en schep de saus eroverheen. Serveer met beetgaar gekookte tagliatelle of mihoen en beetgaar gekookte peultjes of broccoliroosjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sauzen Paddenstoelen Champignons