Hartige taart met gerookte kip en geitenkaas

Hartige taart met gerookte kip en geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige taart met gerookte kip en geitenkaas is een echte aanrader! Met het krokante deeg, de zachte kaas en de smaakvolle kip is het een ware smaaksensatie. Serveer met een frisse salade en geniet.

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hartige taart met gerookte kip en geitenkaas op tafel.

  1. Kneed snel de ingrediënten voor het deeg tot een soepele bal. Voeg druppels water toe als het deeg te droog is en maak er een homogene massa van. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 C. Snijd de kip in kleine blokjes en verkruimel de kaas.
  3. Klop de eieren met de room en breng op smaak met peper en zout.
  4. Vet de taartvorm(pjes) in met boter en rol het deeg uit op een bebloemd aanrecht. Bekleed hiermee de vorm(pjes) en snijd de randen netjes bij. Prik de bodem met een vork.
  5. Verdeel de kip en de geitenkaas over de taart(jes)
  6. giet het roommengsel erover en bestrooi royaal met dille.
  7. Bak in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gevogelte Hartige taart kip