Lactosevrije banaan chocolade cupcakes

Lactosevrije banaan chocolade cupcakes

Smulweb imageSmulweb

Deze lactosevrije banaan chocolade cupcakes zijn perfect voor elke gelegenheid! De zachte traktaties hebben een heerlijke banaan-smaak en zijn bedekt met een romige topping gemaakt van avocado, cacaopoeder en kokoscrème. Proef en bepaal of je de topping nog iets zoeter wil maken of iets frisser!.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Lactosevrije banaan chocolade cupcakes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Zet papieren vormpjes (twee in elkaar, tegen het uitzakken) op een bakplaat klaar of duw één exemplaar in iedere muffinholte.
  3. Roer in een mengkom suiker, cacaopoeder, zout, bakpoeder, soda en bloem door elkaar.
  4. Vermeng in een andere kom (met schenktuit) geprakte banaan, rijstmelk, vanille, ei en olie. Roer 120 ml warm water door het cacao/bloem mengsel en giet het dan over naar de kom met het banaanmengsel. Roer alles goed door elkaar met een garde en klop het ietsje op. Schenk het beslag vervolgens uit in de cakevormpjes.
  5. Schuif de cakejes op de een na onderste richel in de oven en bak ze gedurende 20-25 minuten af. Keer de bakplaat/het rooster na ca. 18 minuten om en bak de cakejes dan verder af.
  6. Laat de cakejes op een rooster afkoelen (siliconevormen na ca. 10 min. verwijderen).
  7. Voor de topping, maal in een keukenmachine/foodprocessor 60 gram poedersuiker samen met de avocado, de banaan, een sprietje citroensap, de cacaopoeder en de cocoscream tot een gladde pasta. Proef en bepaal of je de topping nog iets zoeter wil maken (meer suiker erbij) of iets frisser (meer citroensap erbij). Doe de pasta over in een spuitzak en leg in de koelkast om op te stijven.
  8. Spuit de topping op de cakejes als deze volledig zijn afgekoeld.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake