Huzarensalade

Huzarensalade

Smulweb imageSmulweb

De klassieker, huzarensalade. Kook de aardappels, voeg ingrediënten toe, en vermeng deze tot de salade. Maak af met een saus van mayonaise, mosterd en honing. Beleg met sla, maak een saus van mayonaise en koffiemelk, en breng op smaak met paprikapoeder. Garneer met hamrolletjes en gevulde eieren.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 g Macédoine de Légumes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Huzarensalade op tafel.

  1. Was de aardappels en kook ze met schil in water met zout tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen alle bovenstaande ingrediënten en maak de saus door de mayonaise, mosterd en honing met elkaar te vermengen.
  3. Pel de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Meng de aardappels met alle overige ingrediënten en roer tenslotte de saus erdoor. Zet een aantal uur in de koelkast om alle smaken goed met elkaar te laten vermengen.
  4. Het opmaken van de huzarenschotel: pak een grote serveerschaal en verdeel hier met de ijsschep bolletjes huzarensalade over. Leg daaromheen wat sla.
  5. Maak een sausje van mayonaise met koffiemelk (de mayonaise moet licht vloeibaar worden) en lepel dit voorzichtig over de bolletjes huzarensalade.
  6. Strooi een klein beetje paprikapoeder over de huzarenbolletjes en garneer de schotel verder met gevulde eieren, hamrolletjes met monchou, cherrytomaten, komkommer en radijsjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Huzarensalade