Alfajores

Alfajores

Smulweb imageSmulweb

Proef deze heerlijke Zuid-Amerikaanse koekjes met karamel. Bereid het meelmengsel, roer boter, suiker, citroenschil en vanille extract tot een glad mengsel. Bak tot ze lichtbruin zijn en vul met rijkelijke karamel en kokos! Het perfecte dessert of tussendoortje.

25 min bereiden

15 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Alfajores op tafel.

  1. Doe het zetmeel, de bloem, het bicarbonaat en bakpoeder in een kom.
  2. Mix de boter en suiker apart tot het lichter van kleur wordt. Voeg daarna langzaam de dooiers één voor één toe.
  3. Voeg het vanille extract, citroenschil en het klaargemaakte meelmengsel geleidelijk aan toe, terwijl je blijft roeren. Blijf kneden tot het mengsel compact wordt en al het meelmengsel is opgenomen.
  4. Leg het mengsel op een tafel of aanrecht dat bestrooid is met een beetje meel en kneed het tot het een gladde bol vormt. Rek het uit en snijd schijven van ongeveer 3 cm doorsnede. Leg ze op een schone ovenplaat en laat wat ruimte tussen de schijven. Bak ze in een gematigde oven tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen.
  5. Besmeer de helft van de schijven rijkelijk met karamel. Plaats de andere helft van de schijven er bovenop. Bedek tot slot de zijkanten van de alfajores met geraspte kokos.
eet smakelijk