Hindegebraad met luikse perensiroop

Hindegebraad met luikse perensiroop

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk hindegebraad met luikse perensiroop. Het gebraad goudbruin gebakken en bedekt met mosterd, cognac en sjalotten. Geserveerd met een saus van perensiroop en room. Ideaal met wat aardappelgratin.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Cognac
  • 200 ml Water
  • 1 el Jumbo Tijm
  • 1200 g Hindegebraad

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hindegebraad met luikse perensiroop op tafel.

  1. Fruit de sjalotten glazig in 1 eetlepel boter. Voeg het bouillonblokje toe met 2 dl water, een takje tijm en 1 blaadje laurier. Laat dit afgedekt 5 minuutjes stilletjes stoven.
  2. Verhit de rest van de boter in een braadpan. Kleur het gebraad goudbruin (ong. 3 min. aan elke kant). Kruid met peper en zout. Blus met cognac, giet er het sjalottenstoofsel bij en voeg de mosterd toe. Laat dit gedurende enkele minuutjes afgedekt indikken op een matig vuur.
  3. Neem ongeveer 10 minuutjes voor lichtrood vlees, iets langer als je het niet bloederig wil. Haal het vlees uit de pan en hou warm in de oven.
  4. Zet het vuur hoger. Zeef de saus. Voeg de peresiroop toe en de room. Laat weer inkoken tot gewenste dikte. Dik eventueel aan met bewerkte boter of maizena express.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Sauzen