Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Heerlijke smeuige cake met mandarijn op tafel.
- Doe de mandarijnen in een pan met een laagje water (tot ze helemaal onderstaan). Breng het water aan de kook en laat de mandarijnen zo'n 1,5 tot 2 uur zachtjes koken. Haal ze daarna uit het water, laat ze even afkoelen en pureer ze dan samen met wat kookvocht met een staafmixer tot een mooie egale massa.
- Vet een cakeblik of een kleine taartvorm in.
- Klop de boter, suiker en vanillesuiker met een mixer tot een romige massa.
- Voeg één voor één de eieren toe en blijf goed kloppen.
- Zeef de bloem, bakpoeder en maizena en spatel voorzichtig om en om gezeefde bloem en kwark door de massa. Voeg ook de kaneel toe.
- Spatel tenslotte voorzichtig de mandarijnpuree en wat citroensap door het beslag. Voor de boerenjongens of rozijnen variant: laat de rozijnen goed uitlekken en spatel samen met de mandarijnpuree voorzichtig door het beslag.
- Doe het beslag in de vorm en bak de cake circa 45 minuten in de oven.