Heerlijke smeuige cake met mandarijn

Heerlijke smeuige cake met mandarijn

Smulweb imageSmulweb

Deze cake wordt extra smeuïg door het gebruik van mandarijn, een subtiele zoete smaak. Voeg eventueel rozijnen of boerenjongens toe om het naar het volgende level te brengen. Perfect voor bij de koffie of als dessert

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Heerlijke smeuige cake met mandarijn op tafel.

  1. Doe de mandarijnen in een pan met een laagje water (tot ze helemaal onderstaan). Breng het water aan de kook en laat de mandarijnen zo'n 1,5 tot 2 uur zachtjes koken. Haal ze daarna uit het water, laat ze even afkoelen en pureer ze dan samen met wat kookvocht met een staafmixer tot een mooie egale massa.
  2. Vet een cakeblik of een kleine taartvorm in.
  3. Klop de boter, suiker en vanillesuiker met een mixer tot een romige massa.
  4. Voeg één voor één de eieren toe en blijf goed kloppen.
  5. Zeef de bloem, bakpoeder en maizena en spatel voorzichtig om en om gezeefde bloem en kwark door de massa. Voeg ook de kaneel toe.
  6. Spatel tenslotte voorzichtig de mandarijnpuree en wat citroensap door het beslag. Voor de boerenjongens of rozijnen variant: laat de rozijnen goed uitlekken en spatel samen met de mandarijnpuree voorzichtig door het beslag.
  7. Doe het beslag in de vorm en bak de cake circa 45 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Cake Mandarijn