- 4 Pasteibakje
- 2 tl Dille gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige zalm ragout op tafel.
- Kook de zalmfilet zachtjes in de bouillon in 10 minuten gaar.
- Neem de zalmfilet uit de bouillon. Schenk de bouillon door een zeef en meet 750 ml af. Laat de bouillon 10 minuten afkoelen.
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verwarm de pasteibakjes 10 minuten.
- Smelt in een pan met dikke bodem de boter. Bak de bloem 1 minuut mee. Voeg beetje bij beetje en al roerende met een garde de bouillon en de wijn toe. Roer tot een gladde, gebonden ragout.
- Voeg de zalmfilet in stukjes, de room, de dille en zout en peper naar smaak toe.
- Zet de pasteibakjes op 4 borden en schep er de zalmragout in.
- Serveer de pasteitjes met een frisse bladsalade.