Mini donuts

Mini donuts

Smulweb imageSmulweb

Mini donuts zijn de ideale snack bij een kopje thee. Knapperig van buiten, zacht en luchtig van binnen. Gedoopt in glazuur en parels om het af te maken.

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mini donuts op tafel.

  1. Doe de gist samen met twee eetlepels lauwwarm water bij elkaar, meng dit tot een glad geheel en zet het 5 minuutjes aan de kant.
  2. Doe het gistmengsel, de melk, suiker, zout, het ei, de boter en de helft van de bloem in een grote kom. Kneed dit met je handen of met een mixer met deeghaken tot een soepel geheel.
  3. Klop de resterende bloem er beetje bij beetje door en zorg ervoor dat het een stevig deeg wordt die niet meer aan de kom vastplakt. Kneed het deeg daarna nog 5 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
  4. Vet een kom met wat boter in en leg daar het deeg bij, dek het af met een theedoek en laat het op een warme plaats zeker 1,5 uur rijzen totdat het in volume is verdubbeld. Het deeg is goed als je ziet dat het een beetje terugveert als je er met je vinger in prikt.
  5. Leg het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en rol het uit met een deegroller totdat je een plak van ongeveer 1 cm dikte hebt. Snijd nu met de achterkant van een glas of vormpje kleine rondjes uit het deeg en steek in het midden een mini rondje met bijvoorbeeld een appelboor totdat je de vorm van een donut hebt.
  6. Verwarm 1 liter zonnebloemolie in een pannetje en zorg ervoor dat het ongeveer 175 graden is. Laat de donuts met een brede spatel in de olie glijden, ongeveer drie per keer en draai ze om als ze lichtbruin zijn. Let op! Het bruin worden gaat heel snel, dus draai ze na ongeveer 10 seconden al om.
  7. Haal de donuts uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier, herhaal dit voor alle donuts.
  8. Meng de poedersuiker met ongeveer 4 eetlepels water en roer het door totdat je een dun maar wel stevig glazuur hebt. Wil je er een kleurtje doorheen, voeg dan een druppel kleurvloeistof toe.
  9. Doop de donuts met de ene kant in het glazuur en strooi daar de parels overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Donut