Italiaanse groenteschotel

Italiaanse groenteschotel

Smulweb imageSmulweb

Een Italiaanse groenteschotel gevuld met courgette, asperges, tomaten en uien, afgemaakt met heerlijke gruyère en Italiaanse kruiden. Klaargemaakt in de oven en afgemaakt met verse basilicum en pijnboompitjes. Een echte smaaksensatie waar iedereen van zal smullen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Italiaanse groenteschotel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht) of 200 graden (elektrisch/gas)
  2. Zet een pan kokend water met een snuf zout op en kook de courgetteplakjes en asperges een half minuutje, spoel daarna direct af met koud water.
  3. Pak een ovenschaal en schenk een klein beetje olijfolie op de bodem, ongeveer een theelepel. Smeer uit.
  4. Leg hierop een laagje tomaten en daarop een laagje uienringen.
  5. Bestrooi met peper, zout en een eetlepel van de kruiden.
  6. Leg hierop een laagje asperges (deze mag je opmaken in één laagje) en een laagje courgetteplakjes.
  7. Bestrooi met de helft van de gruyère.
  8. Leg hier vervolgens weer een laagje tomatenplakjes op en daarna een laagje uienringen.
  9. Maak af met de laatste plakjes courgette. Misschien heb je nog wat groenten over, dan maak je nog een laagje, het maakt allemaal niet zoveel uit. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot je ovenschaal is.
  10. Over het laatste laagje strooi je weer peper, zout en de laatste lepel Italiaanse kruiden. Maak af met de rest van de kaas.
  11. Zet de schaal in de oven voor een kwartier. Houd goed in de gaten dat het niet te hard gaat. Als de kaas goed gesmolten is, is de ovenschotel klaar.
  12. Haal uit de oven, schep op borden en maak af met verse basilicum en pijnboompitjes. Er zal veel vocht bijzitten omdat de groentjes niet voorgebakken zijn, maar dat is alleen maar lekker. Schep het er lekker overheen en dep eventueel met wat brood. Smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel