Brietaart met pecannoten

Brietaart met pecannoten

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke brietaart met pecannoten is een echte aanrader! Het bladerdeeg zorgt voor een knapperige bite en de brie geeft een romige smaak. Ideaal om te serveren als lunch of als hartig hapje bij de borrel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Brietaart met pecannoten op tafel.

  1. Laat plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet een springvorm in. Verwarm de oven voor op 220C.
  2. Snijd uien in halve ringen en courgette in halve plakjes. Snijd tomaten in reepjes. Verhit olie in een pan en bak ui en courgette 3 min op hoog vuur.
  3. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en druk de randen stevig tegen elkaar. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met paneermeel. Verdeel de gebakken uien, courgette, tomaten en noten eroverheen. Verdeel de brie er in plakjes over.
  4. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Schenk het eimengsel over de taartvulling en bestrijk ook de deegrand ermee. Bak de taart in circa 45 min gaar en goudbruin.
eet smakelijk