Oma pols kroketten

Oma pols kroketten

Smulweb imageSmulweb

Deze oma pols kroketten zijn perfect tijdens het weekend. Laat de ragout van vlees en bouillon urenlang koud worden en vorm ze dan snel tot kroketten of bitterballen. Frituur ze goudbruin en krokant. Serveer met Franse (Dijon) mosterd.

120 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Oma pols kroketten op tafel.

  1. Stoof het stuk vlees in zijn geheel gaar in de bouillon. Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in heel kleine stukjes. Zeef de bouillon.
  2. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Vermeng het goed. Voeg daarna de warme bouillon in een keer toe en roer. Meng het kleingesneden vlees toe en breng op smaak met witte peper en nootmuskaat.
  3. Laat de ragout nu door en door koud worden in een platte schaal in de koelkast, het liefst de dag van tevoren.
  4. Maak je handen en de ijsboltang goed koud onder de kraan. Vul de ijsboltang met ragout en vorm dit snel tot een kroket of bitterbal. Zet weg in de koelkast en laat de kale kroketten weer goed opstijven.
  5. Roer de eiwitten los met het lepeltje water in een diep bord. Strooi het halve pakje paneermeel uit in een ander diep bord. Wentel vervolgens elk kroketje door het eiwit en wrijf het om de kroket. Wentel daarna door het paneermeel en rol even door je handen om het paneermeel goed te laten plakken. Besteed extra zorg aan de kontjes. Herhaal dit proces nog eenmaal en vorm de kroket dan nog na met behulp van een stukje keukenrol. Zet de kroketten een uur (of langer) op een koude plaats.
  6. Bak de kroketten een paar minuten bruin in de olie van 175°C.
eet smakelijk