Kippenragout

Kippenragout

Smulweb imageSmulweb

Deze kippenragout is simpel te maken en smaakt heerlijk over rijst, bij aardappels of zelfs als vulling voor een pasteitje. Heerlijk gekruid met peper, zout, rozemarijn en kerrie.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kippenragout op tafel.

  1. Knip de kipfilet in stukken. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de peterselie.
  2. Zet 1 liter water op samen met de kipfilet en de bouillonblokjes. Laat dit circa 1 half uur trekken op een laag vuurtje.
  3. Haal de stukjes kip uit de pan en trek het met 2 vorken uit elkaar.
  4. Smelt in een pan 50 gram boter. Zorg dat het niet bruin wordt. Voeg daarbij 1 eetlepel bloem, blijf flink roeren. Voeg nog meer bloem toe tot er een bal ontstaat. Gaar de roux in 5 minuten.
  5. Met een soeplepel voeg je beetje bij beetje wat bouillon toe tot er een gladde massa ontstaat. Hierna voeg je terwijl je blijft roeren de melk beetje voor beetje toe.
  6. Nu kunnen de kip en champignons erbij.
  7. Ook de peterselie kan nu in de pan. Laat het nog even zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak peper, zout, rozemarijn en kerrie toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte