Overheerlijke indische fricandeau

Overheerlijke indische fricandeau

Smulweb imageSmulweb

Overheerlijke indische fricandeau met saté marinade. Smoor de malse fricandeau in bouillon, ketjap, basterdsuiker en citroensap. Serveer met gestoomde groenten en pandanrijst voor een heerlijke Indische maaltijd.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Overheerlijke indische fricandeau op tafel.

  1. Roer in een kom de olie, 1/2 eetlepel citroensap en saté kruiden door elkaar. Dep de fricandeau met keukenpapier droog. Bestrijk het vlees met de satémarinade en laat het vlees ca. 1 uur marineren.
  2. Verhit de boter in een hapjespan of flinke braadpan en bak hierin het vlees in ca. 5 minuten rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Fruit de knoflook en gember ca. 1 minuut in de braadboter.
  3. Roer de bouillon, ketjap manis, basterdsuiker en 1 eetlepel citroensap door de braadboter en leg de fricandeau terug in de pan. Smoor de fricandeau op zacht vuur met het deksel op de pan in ca. 35 minuten gaar. Voeg indien nodig tussentijds kleine scheutjes HEET water toe.
  4. Neem het vlees uit de pan, breng de fricandeau op smaak met zout en versgemalen peper en laat het vlees ca. 10 minuten rusten (in bijvoorbeeld folie).
  5. Snijd de fricandeau in plakken en breng de Indische jus nog even aan de kook. Verdeel de fricandeau en de jus over 4 borden.
  6. Serveer met gestoomde groenten en pandanrijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees