Wauw wat een salade wauw wat een dressing

Wauw wat een salade wauw wat een dressing

Smulweb imageSmulweb

Deze groene salade is onweerstaanbaar. Selderij en witlof geven deze salade een kenmerkende smaak. In combinatie met verbrokkelde kaas en walnoten een must try. Maak de dressing van zure room, walnotenolie, mierikswortel, citroensap en peper en zout. Frituur ontpitte dadels in katenspek tot deze bruin en krokant zijn, verdeel ze over de salade!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Wauw wat een salade wauw wat een dressing op tafel.

  1. Verwarm het frituurvet op tijd voor.
  2. Doe de klein gesneden soorten sla, blaadjes spinazie, wortelreepjes, selderijreepjes, witlof, appel en rode kool in een flinke grote schaal. Meng alles goed door elkaar met de hand en strooi verbrokkelde kaas en walnoten erover.
  3. Maak de dressing: roer zure room, walnotenolie (redelijk wat, gewoon zelf beslissen hoeveel, alles moet smeuïg worden), mierikswortel, citroensap, zout en peper met een garde goed door elkaar, het moet lekker romig zijn. Indien het te dik is, voeg wat water toe en flink met de garde tot een romige dressing kloppen.
  4. Verdeel de dressing over de salade en meng goed door elkaar.
  5. Omwikkel de ontpitte dadels met katenspek en frituur ze in het hete frituurvet tot ze bruin zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Salade dressing