Romige mangomousse met yoghurt

Romige mangomousse met yoghurt

Smulweb imageSmulweb

Deze romige mangomousse met yoghurt is perfect voor een zomers diner of barbecue! Laat de mangopuree samen met citroensap en suiker opwarmen (niet koken!) en voeg gelatine toe. Omscheppen en af laten koelen, voeg daarna yoghurt en eventueel slagroom toe. Garneer met plakjes mango en munt!

15 min bereiden

dessert

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Romige mangomousse met yoghurt op tafel.

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Laat de mango's uitlekken en houd genoeg plakjes apart voor de garnering.
  3. Pureer de overige mango-schijfjes.
  4. Verwarm de mangopuree met citroensap en suiker (niet koken!).
  5. Knijp de gelatine goed uit en meng het (van het vuur af) door de mangopuree. Laat het afkoelen en omscheppen af en toe.
  6. Klop (indien gebruikt) de slagroom stijf met een mespunt zout.
  7. Schep de yoghurt door de mangopuree en voeg eventueel de slagroom toe.
  8. Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes en laat het opstijven in de koelkast.
  9. Serveer de mangomousse met plakjes mango en eventueel een takje munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts