Boemboe bali van rundvlees

Boemboe bali van rundvlees

Smulweb imageSmulweb

De boemboe bali van rundvlees staat garant voor een smaakexplosie! De Indische runderstoof wordt op smaak gebracht met boemboes, ketjap en sambal. Na het sudderen is de saus lekker ingedikt en bevat hij een zachte, pittige smaak. Serveer de stoof met witte rijst.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 ml Water
  • 1 Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Boemboe bali van rundvlees op tafel.

  1. Snijd het vlees in dobbelsteentjes, snijd de uien en de knoflook.
  2. Fruit de uien en de knoflook in de olie glazig. Voeg dan het vlees toe en fruit die eveneens mee, om en om.
  3. Voeg dan de boemboes toe en fruit die ook even mee. Doe dan de ketjap en sambal erbij en blus het geheel af met de assamop gelost in water.
  4. Laat het vlees ruim een uur sudderen. Voeg eventueel wat water toe.
  5. Laat bij dit gerecht wel het water verdampen, zodat de saus wat ingedikt is.
  6. Verwijder bij het opdienen de blaadjes, sereh, laos en djahé.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden