Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Zalm met dillecreme op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Breng 1 liter water met 2 bouillontabletten aan de kook en kook de aardappelblokjes in 8 minuten gaar. Giet ze af (bewaar de bouillon voor soep!).
- Roer intussen de dille door de crème fraîche. Snijd de stukken zalmfilet in de lengte. Maak de opening met de vingers iets ruimer en schep in de opening 1 eetlepel crème fraîche met dille. Leg de stukken zalm in de ovenschaal. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de zalm in ongeveer 8 minuten gaar, maar nog wel rosé van binnen.
- Schep in een kom de aardappels, appel, radijs, kappertjes en resterende crème fraiche door elkaar. Proef en breng op smaak met zout, peper en vocht uit het potje van de kappertjes.
- Serveer de aardappelsalade bij de zalm.