Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kiptajine met gedroogde tomaten en ingelegde citroen op tafel.
- Snijd beide kippenbouten doormidden. Doe ze in een tajine of in een ovenschaal.
- Hak de ui zeer fijn en strooi over de kipdelen. Bestrooi met de specerijen en zout en peper naar smaak. Bedek met het glas water. Verdeel de gedroogde tomaten en de in reepjes gesneden ingelegde citroen (pulp van binnen verwijderen) en besprenkel alles met olijfolie.
- Zet het deksel op de tajine en laat het gerecht in 1 uur zachtjes gaar stoven. Voeg water toe als dat nodig is.Heb je geen tajine en heb je alles in een ovenschaal gedaan, bedek die dan met aluminiumfolie en zet 1 uur in de op 200 graden voorverwarmde oven. Verwijder op het einde het alufolie en laat de kip goudbruin worden onder de grill.
- Bestrooi in beide gevallen voor het opdienen met geroosterde sesamzaadjes.
- Geef er Marokkaans/Turks brood en salade bij.