Zoetzure indische komkommer

Zoetzure indische komkommer

Smulweb imageSmulweb

Kruidige, knapperige en zoetzure komkommer met een Indische twist. Eenvoudig te maken en perfect als bijgerecht bij rijstgerechten, gegrilde kip of varkensvlees.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zoetzure indische komkommer op tafel.

  1. Verwijder zaadlijsten uit komkommer met een lepel.
  2. Snijd komkommer in 4 gelijke delen en vervolgens in blokjes van circa 1cm (of halve maantjes).
  3. Doe komkommer in een vergiet en voeg 2 el zout toe, meng dit goed en laat het een uur staan zodat het vocht eruit kan trekken.
  4. Spoel de komkommer af en dep droog met een schone keukendoek.
  5. Verwarm azijn, suiker en gemberpoeder in een pannetje tot de suiker is opgelost.
  6. Voeg sambal toe en meng goed.
  7. Voeg de warme vloeistof toe aan de komkommer, roer goed en laat het een paar uur of zelfs een nachtje staan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Komkommer