Havermoetkoekjes zonder vet en suiker

Havermoetkoekjes zonder vet en suiker

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke havermoutkoekjes zonder vet en suiker. Het deeg bevat appelmoes en sinaasappelsap en wordt gemixt in een keukenmachine met banaan en rozijnen. Daarna verdeel je het deeg over een bakplaat en bak je ze in de oven op 180°C gedurende 25 minuten. Lekker en verantwoord snacken!

25 min bereiden

ontbijt

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Havermoetkoekjes zonder vet en suiker op tafel.

  1. Kook de appel in de magnetron met een laagje water tot appelmoes en prak het fijn. Of vervang het door ongezoete appelmoes of gepureerde peer.
  2. Doe een appel (met schil), banaan en sinaasappelsap in een keukenmachine (smoothiemaker) en blits het tot een papje.
  3. Prak de banaan tot zacht en voeg de appelmoes en sinaasappelsap toe.
  4. Voeg de havermout toe en roer door tot een vochtig deeg. Voeg indien nodig meer havermout toe als het nog te nat is.
  5. Voeg rozijnen toe en meng alles goed.
  6. Verdeel het deeg tot 10 hoopjes/koekjes op een bakplaat of doe het in een ovenschaaltje om er later 'repen' van te snijden.
  7. Bak in de oven op 180 °C gedurende 25 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Fruit Appel Peren